Norske Expert kjøper svenske Expert

Norske Expert har inngått avtale om kjøp av den svenske Expert kjeden som omfatter 205 franchise-butikker.

Samtidig har Expert kjøpt 32 Expert-butikker som inngår i den svenske kjeden. Oppkjøpet gjør Expert til den nest største aktøren i det svenske markedet. Etter oppkjøpet er Expert nå samlet under ett norsk eierskap i Skandinavia.

- Vi har nå erobret en sterk posisjon i Sverige, og er i ferd med å ta igjen nummer én. Vi vil satse knallhardt framover i alle markeder, og overtakelsen av Expert i Sverige er et viktig steg i vår strategi for å bli den største og mest kundevennlige kjeden i Norden, sier konsernsjef Trygve Holtskog i Expert i en pressemelding.

Stor omsetningsøking

Oppkjøpet i Sverige gjør at Expert øker sin omsetning til forbrukere med 3 milliarder svenske kroner. I 2006 forventer Expert totalt å omsette forbrukerelektronikk i Skandinavia for om lag 12 milliarder norske kroner.

Avtalen i Sverige er todelt. Expert har kjøpt den svenske Expert kjeden som har franchise-kontrakter med 205 butikker. I tillegg har Expert kjøpt en gruppering bestående av 32 butikker i kjeden som vil inngå som egeneide butikker. Samlet vil det være 59 heleide butikker i Sverige. Fra før eier Expert ASA stormarkedskjeden Power i Sverige som har 27 butikker. Denne kjeden vil etter oppkjøpet bli omprofilert og inngå som en del av den svenske Expert strukturen.

Avtalenes omfang strekker seg fra  367 til 535 millioner svenske kroner, avhengig av resultatoppnåelse, innkjøpslojalitet og bindingstid på butikkontrakter.