Norskeid selskap skyter Microsoft-blink

Norskeid selskap skyter Microsoft-blink

Teknologien til Kistefos-selskapet Global IP Sound ligger an til å bli inkludert i Microsofts produkter.

Med oppkjøpet av Teleo har Microsoft kastet seg hodestups inn i markedet for ip-telefoni. Teknologien som Teleo bruker er bygget på programvaren til Global IP Sound (GIPS), et selskap investeringsselskapet Kistefos har majoriteten av aksjene i.

 

GIPS har utvilsomt blitt verdensledende i sin nisje. Forretningsideen går ut på å levere byggesteinene til selskaper som ønsker å sette i gang kommersielle ip-telefonitjenester. Enkelt fortalt dreier det seg om en samling komponenter som gjør det lett for selskaper som skal bygge en klient å komme fort i gang. Og det fungerer på alle plattformer. Skype og Google er kunder. Teleo var en annen. I dag vil det si Microsoft.

 

Hva nå? 

 

Hva denne avtalen vil ha og si for GIPS er for tidlig å si med sikkerhet. Nyheten kom bardust på.

 

- Vi vet ingenting om hva som kommer til å skje i forhold til Microsoft. Vi vet ikke hvordan det vil påvirke oss, sier markeds- og produktsjef Mats Perjons i GIPS.

 

Også styreformann Ditlef de Vibe er usikker på konsekvensene.

 

- Det er alltid vanskelig å si med de store. Men det er hyggelig at interessen rundt vår teknologi har blitt så stor, sier han.

 

Ny avtale?

 

Trolig har Microsoft få grunner til å skifte teknologi, men at de fremtvinger en ny avtale kan være en mulighet. GIPS selger på lisens, men forskjellige kunder har forskjellige typer lisensordninger. Så lenge Microsoft beholder teknologien, skal det godt gjøres å ikke tjene penger på det.

 

GIPS hadd en omsetning på 12,536 millioner svenske kroner i andre kvartal. Dette er en oppgang på 129 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor, og 11 prosent økning sammenlignet med første kvartal i år.

 

Med referansekunder som Skype og Google, og trolig Microsoft, ser GIPS-fremtiden lys ut. En fersk avtale med Kinas største lynmeldingsleverandør gjør ikke saken verre. Flere avtaler i Asia er på trappene.

- Det er et lite eventyr, sier de Vibe.