Nortel får konkursbeskyttelse

Nortel får konkursbeskyttelse

Nortels amerikanske virksomhet får fire måneders forlenget konkursbeskyttelse.

Nortel søkte i januar i år om konkursbeskyttelse i USA, Canada og Europa, Midt-Østen og Afrika.

Konkursbeskyttelsen for den amerikanske delen av Nortel utløp 1. mai. Ettersom selskapet ikke har fått orden på de finansielle problemene ble det nylig søkte om lengre tidsfrist, skriver svenske IT24.

Selskapet får støtte fra revisjonsselskapet Ernst & Young, som har kontrollert selskapets omstrukteringer. De peker i en rapport på at den positive pengeflyten øker betraktelig om selskapet blir bevilget videre hjelp.

Nå er Nortels amerikanske virksomhet bevilget ytterligere fire måneders konkursbeskyttelse. Dette for at selskapet skal kunne overveie alternativene, hvilket inkluderer å dele opp virksomhetene. Det skriver nettsiden Fiercewireless.

Dommer Kevin Cross ved den amerikanske konkursdomstolen i Wilmington i Delaware har gitt Nortel en frist til 11. september på å komme opp en omstruktureringsplan.

Tidligere er det kjent at Nokias datterselskap Nokia Siemens er interessert i å kjøpe deler av Nortel. Nokia Siemens har også vist interesse for Nortels avdeling for forsking og utvikling innen den neste generasjonen tråløse teknologi.

Nortels kanadiske virksomhet har fått tre måneders forlenget konkursbeskyttelse.

LES OGSÅ: Nortel er konkurs