Novell frir til småbedriftene

Novell frir til småbedriftene

Novell lanserte denne uken sin nye Workgroup-bundle, en programvarepakke myntet på SMB-bedriftene.

Salt Lake City, Utah: Novell avdekket onsdag kveld prisene for selskapets nyeste fremstøt mot smb-bedriftene. Denne satsingen innebærer at Novell leverer Open Enterprise 10, både tjener og klientprogramvare, buntet sammen med administrasjonsprogramvaren ZenWorks og gruppevare/e-posttjeneren Groupwise under en lisenspolitikk.

Et poeng Novell gjør ut av denne satsingen er at man dermed kan lage en migreringsløsning enkel ved hjelp av ZenWorks, som leveres med administrasjonsmoduler for OpenOffice 2 Novell Edition både for Linux og Windows.

Man kan dermed migrere hele tjenermiljøet uten at man må ta med alle klienter – klientene kan skifte plattform etter behov, inkludert produktivitetsverktøyene i OpenOffice.

Migrering fra Windows til Suse Linux

Med GroupWise 7 puttet inn i løsningen er også fleksibiliteten på plass med hensyn til migrering. Denne e-post/gruppevaretjeneren støtter uten videre Outlook-klienten til MS Office og Evolution-klienten Novell har lagt inn som standard i Desktop 10. Og det gratis tillegget Mobile Server vil gi støtte til mobile klienter og en mobilstrategi uavhengig av plattform.

En del av demonstrasjonen av produktene under den tekniske innledningen (keynoten) i Salt Lake City onsdag var også demonstrasjon av migreringsverktøy fra Windows og Exchange til SUSE og Groupwise.

Novell har lagt vekt på å lage migreringsverktøy som skal gjøre det mulig å kunne gjøre dette uten av brukeren skal måtte endre for mye på arbeidsformer. Dette inkluderer alt fra skifte av e-posttjener uten å bytte klient, og delte nettverksområder satt opp som tidligere sett fra klientsiden. Verktøyene er pek og klikkbasert, og bygger opp under Novell sin uttalte strategi om å tilby mest mulig sømløs overgang mellom plattformene.

Prisingen blir fleksibel etter brukere eller enheter, og Novell opererer med årlige kostnader mellom 700 og 1000 kroner pr bruker/enhet (106 til 150 dollar). Mer informasjon hos www.novell.com.

Les også: Novell-kunder flykter til Microsoft

Mer om Novell Brainshare:

Nytt og spennende brukermiljø fra Novell

Full mobilstøtte for Groupwise