Novell-kunder flykter til Microsoft

Microsoft hevder at 3,3 millioner kunder har byttet fra Novells Netware-server til Windows de siste to årene.

Timingen er upåklagelig: Akkurat samtidig med at Novells store kundekonferanse Brainshare sparkes i gang, hevder Microsoft at selskapet de siste to årene har tatt imot 3,3 millioner kunder som vil forlate Netware til fordel for Windows.

Programvaregiganten har også satt i gang et nytt program spesielt rettet mot kunder i stat og forvaltning som skal lokke Netware-kunder til Microsoft og Windows.

Det er omtrent et år siden det ble klart at Netware ikke vil komme i en ny versjon, og Novell har for lengst dreid søkelyset mot Linux, Suse og en helt ny programvarestrategi.

Novell vil ha kundene over på sin nye Open Enterprise Server, som sies å ivareta den tidligere investeringen og samtidig gi den utvidede friheten og fleksibiliteten som Linux innebærer. Novell har akkurat presentert sin store, nye lansering

Som i fjor

Også i fjor benyttet Microsoft anledningen Brainshare til å ta fram tall egnet til å svi på Novell-pungen. Da fortalte de i tospann med partneren Quest Software at de hadde gjennomført en velykket migrering av over 1,5 millioner Netware-brukere til Microsoft Windows Server 2003.

I november 2004 rullet Microsoft ut spesialprogrammet "Mid-Market NetWare Migration Promotion", skriver Eweek.com.

- Microsoft og våre partnere ser stadig tilvekst i antallet Netware-migreringer til Windows. Vi hadde mer enn 1,8 millioner vellykkede flyttinger i den kommersielle sektoren i 2005, og totalt 3,3 millioner kunder har migrert i løpet av de siste to årene, sier Ryan Gavin, Microsoft-direktør for plattformstrategi, til Eweek.com.

Gavins tall bygger på antallet vellykkede migreringer gjort i partnerskap med Quest Software in 2005. Men Microsoft-direktøren klarer ikke å klargjøre umiddelbart om det dreier seg om individuelle kunder eller et totalt antall brukere.

- Både og

Jeff Jaffe, Novells teknologidirektør, ønsker ikke å kommentere tallene direkte.

- Våre kunder vil ivareta de førsteklasses tjenestene de får med Netware, og det er noe Windows ikke kan tilby, verken nå eller i fremtiden. Men kundene vil også ha muligheten til å få sin infrastruktur til å fungere sammen med både Windows og Netware. Derfor er samspill med Windows en bra ting, sier Jaffe til Eweek.