Novell Norge legges ned

Novell Norge legges ned

PC-Ware tar over alle forretningsområdene til Novell.

På en pressekonferanse i dag, i regi av PC-Ware, kom det frem at Novell legger ned sitt kontor i Norge. Den tyske it-distributøren har inngått en paneuropeisk avtale med Novell. Norge blir et prøvemarked for en dypere partneravtale hvor PC-Ware tar over alle Novells forretningsområder.

- De eksisterende partnerne kan glede seg over synergieffekter i økt kundegrunnlag, siden det er lite sammenfall mellom kundebasene til Novell og PC-Ware. Dermed øker mulighetene for tjenester og implementeringer av Novell-løsninger for mange nye kunder for partnerne. Novell videreføres i Norge som dedikert forretningsenhet i PC-Ware, med medarbeidere som er kjent for sin sterke Novell-kompetanse, sier Ken Tomassen som er salgsdirektør for Norden og Midt-Østen i Novell.

- Legges Novell ned i Norge?

- Ja, det blir en konsekvens av denne avtalen, sier Geir Christensen som er administrerende direktør i PC-Ware Norge.

Fire Novell-medarbeider som går til PC-Ware. Blant annet gjelder dette Stian Holmen som har fungert som administrerende direktør i Novell Norge etter at Geir Christensen gikk over til PC-Ware på sensommeren år. Han blir ny salgssjef i PC-Ware.

- Hvor lenge har du visst dette?

- Jeg har forhandlet med Novell den siste måneden, sier Christensen.

- Så dette var ikke planen da du sluttet i Novell på sensommeren?

- Nei, dette hadde ikke noe med at jeg sluttet – det var personlige grunner. Jeg var lei all reisingen, sier Christensen.

LES OGSÅ: Ga seg som Novell-sjef