Novell posisjonerer seg for web-tjenester

Novell vil ha en bit av web-tjenestekaka. Både utviklingsverktøy for slike tjenester og en applikasjonsserver følge med når Novell til sommeren slipper en ny versjon av Netware.
I fjor sommer kjøpte Novell Silverstream. Det ble startskuddet for selskapets satsing på web-tjenester. Som i alt annet Novell gjør er tanken om plattformuavhengige løsninger sentral.

Kundene skal kunne utvikle web-tjenester selv om maskin- og programvaren ikke er homogen. Det tror selskapet skal gi drivkraft i et marked som så langt har vært delt mellom Microsoft, BEA Systems og IBM.

-- Hele tanken er at bedrifter skal få mer ut av de investeringene de allerede har gjort. Enhver bedrifts infrastruktur består av mange forskjellige typer teknologi. Det gjør at kritiske data ofte er lite tilgjengelige. Utfordringen er å binde sammen stormaskiner, pc-er, servere og databaser. Det er dette vi adresserer. Vi kan med vår historie og våre produkter bidra til å få dette til på en sikker måte, sier markedssjef Stig Sjursen i Novell Norge.

Fremtiden til Novell

Extend har Novell kalt sin samling web-tjenesteprodukter. Pakken inneholder verktøy for utvikling og publisering av ulike tjenester, en portalløsning, samt en applikasjonsserver. Novells store tro på konseptet vises ved at Extend vil følge med Novells operativsystem Netware, når dette kommer i ny versjon til sommeren.

-- Extend kjører vi nå opp på førsteplass av hva vi markedsfører. Dette er fremtiden vår. Det er ikke gjort over natten å vippe IBM og BEA av pinnen, men jeg tror vi gjør et riktig trekk ved å tilby Extend sammen med Netware. Vi mener det er få, om noen, som kan levere alt i en pakke slik vi gjør, slår Sjursen fast.

For å kunne tilby plattformuavhengige løsninger holder Novell seg til standarder. J2EE danner grunnlaget for Extend og skal gjøre utviklingsverktøyene i programvarepakken tilgjengelige for flest mulig, selv om valget har falt på en annen applikasjonsserver enn den Novell tilbyr. Det er en frihet Sjursen mener er unik for Novell og som ville vært umulig uten bruk av etablerte standarder som J2EE.

-- Dette er det beste fra to verdener. Våre verktøy er enkle og intuitive samtidig som de gir stor fleksibilitet. Det gir en rå inntjening på investeringene å kunne utvikle web-tjenester raskt og enkelt, sier Sjursen.