Novell sluker SilverStream

Novell kjøper programvareselskapet SilverStream for 212 millioner dollar.
Novell internett-produktstrategi, som går under navnet one Net, vil med oppkjøpet få et tredje ben å stå på. Silverstream har spesialisert seg på applikasjonsutvikling innenfor webtjenester. Novell hevder at oppkjøpet vil sette dem i stand til å hjelpe større bedrifter med å ta i bruk avanserte web-applikasjoner.

Markedet for webtjenester representerer noe nytt for Novell. Selskapets one Net-planer består fra før av konsulentdivisjonen Cambridge Technonogy Parners og kryssplattform-infrastrukturen fra sikkerhets- og katalogteknologiene.

-- Dagens kunngjøring flytter oss bestemt inn i kategorien store spillere innen webtjenester, sier toppsjef Jack Messman til IDG News Service.

-- Dette tar SilverStream til et nivå vi ikke kunne nå på egenhånd, sier toppsjef David Litwack i SilverStream.

Kraftig verktøy

Begge selskapenes styrer har enstemmig godkjent avtalen. Hvis resten av aksjeeierne godkjenner oppkjøpet kan avtalen bli gjennomført i juli. David Litwack blir senior vice-president i Novell.

Novell planlegger å omdøpe SilverStreams eXtend programvareprodukter til sine egne.

Måtte kjøpe

Prisen på 212 millioner dollar er basert på et kontanttilbud på ni dollar per SilverStream-aksje. Men Novell vil bare måtte spa opp rundt 112 millioner dollar i og med SilverStream sitter på en kontantbeholdning på 100 millioner dollar.

Prisen på SilverStream gir aksjonærene en premie på 75 prosent i forhold til sluttkursen forrige fredag, ifølge Messman.

Han regner ikke med oppsigelser av alvorlig karakter hvis avtalen går i boks. I Norge vil de to selskapene fortsette som to selskaper en stund fremover, men markedssjef Stig Sjursen i Novell sier at ledelsen i de to selskapene vil arbeide tett sammen innen salg, markedsføring og teknologiutveksling.