Novell sparker 1.160 ansatte

Så mange som 1.160 av i alt 5.800 ansatte må forlate Novell. En av eierne er utålmodig med selskapets lederskap.

Det er ifølge eweek.com en "høyt plassert kilde i Novell" som har lekket denne informasjonen til mediehuset Ziff Davis. Antallet utgjør hele 20 prosent av arbeidsstokken, og nedskjæringen skal gjennomføres allerede før jul.

Novells startegi har de siste årene blitt dreid fra selskapets Netware-base og over mot Linux og verktøy for identitetshåndtering. Kjøpet av tyske Suse Linux for to år siden sørget straks for et solid innpass i open source-markedet.

Men Novell har de siste månedene tapt Linux-andeler i bedriftsmarkedet overfor både IBM og Red Hat, som ifølge Netcraft nå har 51 prosent av dette markedet.

Tjener mindre

Samtidig har omsetningen på nettverkssystemet Netware naturlig nok vært synkende de siste årene. De siste kvartalstallene, som ble lagt fram i slutten av juli, viste en reduksjon i overskuddet på 90 prosent.

En av eierne, Blum Capital Parters, skal være misfornøyd med ledelsen i selskapet, og særlig konsernsjef Jack Messman. Blum har hevdet at strategien ikke blir gjennomført på rett måte, og har krevd endringer raskt.

Messman har hevdet at selskapet har et solid fundament, men at snuoperasjonen skal ta to år. De to årene er gått når dette året er omme.

Selskapet har 1,6 milliarder dollar på bok, men en stor del av dette beløpet utgjøres av inntekter fra rettslige forlik og sier derfor lite om den økonomiske utviklingen i konsernet.

Rammer ikke Norge

Geir Christensen, som leder Novells norgeskontor med 12 ansatte, kan ikke bekrefte eller avkrefte opplysningene om nedskjæringer.

- Men det som er helt sikkert er at dette ikke vil ramme den norske virksomheten. Jeg kan ikke legge fram egne tall fra Norge, men hadde jeg kunnet det, vill du sett at vi er kommet mye lenger fram i den retningen selskapet ønsker, sier Christensen.

Veksten innen Linux og identitetshåndtering er langt sterkere i Norden enn i resten av selskapet, forteller norgessjefen. Det er i disse områdene veksten ikke har vært som ventet for konsernet som helhet.