Novell utvider One Net-strategi

Verktøyene som Novell tilegnet seg gjennom oppkjøpet av Silverstream, blir nå integrert i selskapets One Net-strategi.

Denne uken har Novell annonsert at verktøysettet Extend 4 skal gjøres tilgjengelig som Novell-produkt. Verktøyene er ment å forenkle utvikling av standardbaserte web-applikasjoner. Flere Extend-funksjoner skal inn i Novells framtidsplaner.

ilverstream var et viktig oppkjøp for Novell. Planene om oppkjøpet var ikke kjent da Computerworld møtte Novells daglige leder Chris Stone i mai. Stone var oppriktig bekymret for at selskapet manglet et utbredt utviklingsmiljø. Det er denne rollen Silverstream-teknologien er ment å fylle. Ifølge teknologidirektør Alan Nugent er denne oppgraderingen derfor svært viktig.

-- Dette er en demonstrasjon av Novells dedikasjon til å fullbyrde One Net-strategien, sier Nugent.

J2EE i sentrum

Som for de fleste selskaper i denne nisjen, bortsett fra Micrsoft, er Java 2 blitt sentralt i Novell. Extend versjon 4 er kompatibel med Java 2 Enterprise Edition 1.3, som gjør at Extend kan virke sammen med applikasjonsservere som IBMs WebSphere og BEA Systems' WebLogic.

Extend utbygges dessuten med nye portal- og presentasjonsfunksjoner utviklet for å persontilpasse brukergrensesnitt. Prisen for bedriftversjonen av Extend 4 er 90.000 dollar per server-cpu i USA. Norsk pris er ikke kunngjort ennå. Innen sommeren 2003 skal neste versjon av Extend, integreres med Novells eDirectory og iChain, for å sikre enkel pålogging-funksjonalitet (single sign on). Extend-serveren blir også vedlagt kommende versjoner av operativsystemet NetWare.