NRK-julekalender på iPad og iPhone

NRK-julekalender på iPad og iPhone

Blåfjell-nissene får sin egen applikasjon med moro for hele familien.

Det er ikke mange dagene igjen til desember, årets beste måned for både små og store barn rundt omkring i det ganske land.

Julekalenderen er godt plantet i norsk tradisjon, og på tv har NRK som kjent et godt grep på sjangeren, i hvert fall for de minste. I gamle dager var det Jul i skomakergata og Den gyldne hane som gjaldt, mens i senere år har nissene i Blåfjell vært en ordentlig slager.

Så nå har Cappelen Damm, i samarbeid med Ravn Studio og Rock Pocket, lansert en julekalender-app kalt Vinter i Blåfjell. Julekalenderen er basert på Gudny Ingebjørg Hagens nisseunivers, kjent gjennom julekalenderseriene på NRK. Lanseringen er selvsagt ikke tilfeldig, ettersom statskanalen i år viser nettopp Jul i Blåfjell.

Masse aktiviteter

Vinter i Blåfjell-appen har som mål å gi barn i alle aldre – og hele familien – glede av å åpne en ny luke hver dag med nytt og spennende innhold. Den digitale julekalenderen inneholder dessuten boken Turte og den nye blågutten, puslespill med to vanskelighetsgrader, plattformspill og idéer til å finne på morsomme ting både ute og inne.

- Mens tradisjonelle julekalendre etterlater seg en tom luke når den først er åpnet, vil Vinter i Blåfjell kun bli rikere og mer fylt av spennende innhold jo nærmere julaften man kommer, skriver Cappelen Damm i en pressemelding.

Vinter i Blåfjell koster 49 kroner fra App Store her og kan installeres på iPhone, iPod touch og iPad som en universell app. Det betyr at du kun trenger å betale for julekalenderen én gang og laste den ned til alle dine iOS-enheter uten at det koster deg noe ekstra.