NRK Radio på iPhone

NRK Radio på iPhone

PRØVEKJØRT: NRKs nye iPhone-radio er glimrende.

Det kryr av radio-applikasjoner på App Store, og det har lenge vært mulig å høre på både NRK og andre norske radiokanaler. Nå har imidlertid NRK lansert sin egen radioapplikasjon, eller to faktisk - en for alle NRK-kanalene og en egen for NRK P3.

"Vi er ikke først ute med mobilapplikasjoner, men nå lanserer vi et tilbud som inneholder mye av det innholdet NRK produserer hver dag", skriver NRK Beta.

NRK Radio

I NRK Radio-applikasjonen finner du NRK P1 med alle distriktssendinger, NRK P2, NRK P3, NRK mp3, NRK Alltid nyheter, NRK Super, NRK Gull, NRK Klassisk, NRK Jazz, NRK Folkemusikk og NRK Sami radio.

Du blar deg gjennom kanaler i et Cover Flow-lignende grensesnitt. Det fungerer utmerket. Nederst i applikasjonen har du enkel tilgang til nrk.no, yr.no, trafikkmeldinger, podkast (som du kan åpne i iTunes), Facebook og Twitter.

NRK P3

I P3-applikasjonen til NRK kan du høre på både NRK P3, NRK mp3, det beste fra Radioresepsjonen, samt Pyro og National Rap Show. Du får også live oppdateringer fra Facebook og Twitter, samt podkaster og oppdaterte spillelister for P3. Veldig kjekt.

Lyd og annet

Lyden streames i mp3-format med en kvalitet på 64 kbs. Dette gir ikke akkurat klokkeklar lyd, men NRK lover at direkteoverføringene vil komme i et bedre AAC-format til sommeren.

Til sammenligning er en vanlig lydfil i m4a-format kjøpt fra iTunes Store som regel på 256 kbs. Spotify streamer i Ogg Vorbis Q5-formatet med en kvalitet på rundt 160 kbs. Premium-abonnenter kan få opptil 320 kbs.

Ekstra nyttig er det at du kan streame radiokanalene via Safari. Det gjør at du kan høre på radio mens du bruker andre programmer. Dette funker veldig bra, men det er ikke mulig å bruke selve Safari mens du hører på radio.

Hvor mye batteri NRK-applikasjonene sluker har vi ikke fått testet ordentlig ennå, men mobilen ble i hvert fall god og varm i løpet av de par timene vi testet dem.

Også på Nokia og Android

Applikasjonene kan brukes på iPhone og iPod touch og er gratis å laste ned. Husk at bruk over Edge og 3G fører til ekstra kostnader.

NRK Radio finner du her. NRK P3 finner du her. Applikasjonene er laget av tyske Liquid Air Labs, som også står iPhone-applikasjonene til Radio 1 og Energy (NRJ).

NRK Radio og NRK P3 er også tilgjengelig på Nokia og Android-mobiler. Les mer om det her.