NTNU-lag til topps i europeisk programmeringskamp

NTNU-lag til topps i europeisk programmeringskamp

Det norske laget /dev/duff fra NTNU gikk helt til topps i det nord-europeisle mesterskapet i programmering. Nå venter finalen i Shanghai.
Nord-Europas beste programmerere kommer fra Norge. Det er klart etter helgens nord-europeiske mesterskap med tilsammen 42 lag fra Belgia, Danmark, Finland, Stobritannia, Tyskland, Irland, Island, Luxemburg, Nederland, Norge og Sverige.

Det vinnende laget heter /dev/duff og kommer fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU) i Trondheim. Nummer to i mesterskapet ble Three-Headed Monkey fra Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm.

Begge de to beste lagene kvalifiserte seg også til verdensmesterskapet i fjor. VM i programmering går av stabelen i Shanghai i april, og 75 lag deltar i konkurransen.

Lagene hadde ni problemer som skulle løses under et ekstremt tidspress, og probelmene var konstruert slik at alle lag skulle kunne løse noe, men ingen lag kunne rekke å løse alt. Både /dev/duff og Three-Headed Monkey rakk å løse sju problemer - to flere enn noen andre lag - men det norske laget var raskere enn det svenske denne gangen. I fjor var det omvendt.

- Vanskelighetsgraden på årets problemer var høyere enn i noen annen regional final, til og med høyere enn de vanligvis er i verdensmesterskapet, så vi vet at våre vinnere kommer til å gjøre det bra i verdensmesterskapet, sier konkurranseleder Roy Andersson.

Det norske vinnerlaget består av Børge Mikkelsen, Øyvind Grotmol og Erling Ellingsen.

Verdensmesterskapet i Shanghai blir det 29. i rekken. Konkurransen sponses av IBM på nasjonalt og internasjonalt.