Nvidia dumper grafikkbrikker

Nvidia dumper grafikkbrikker

Nvidia senker prisenen på sine grafikk-brikker med opp til 20 prosent. Det kan paradoksalt nok gjøre grafikk-kort dyrere for sluttkundene.
Nvidia skal tømme lagrene og senker prisene på mange av sine grafikk-prosessorer med så mye som 20 prosent. Selskapet har tidligere uttalt et mål om å inneha en markedsandel på 60 prosent. Nvidia har imidlertid de siste par årene opplevd svært sterk konkurranse fra ATI og må derfor nå redusere prisene for å nå salgsmålene.

Lavere prosessor-priser bør føre til at sluttbrukerne får billigere produkter, men ifølge nyhetstjenesten digitimes.com er ikke det sikkert. Lavere komponent-priser kan føre til at flere kort blir produsert, noe som i sin tur fører til produsentene kjøper store volum av ram-minne.

Minne-markedet er imidlertid svært labilt og prisene øker derfor raskt når etterspørselen stiger - en økning som raskt spiser opp en eventuell gevinst på billigere prosessorer.

Computerworld i Sverige skriver at tilbudene fra Nvida i første omgang er gyldige ut april. Verdien av brikkene selskapet nå skal få unna er på 80 millioner dollar.