Ny Adobe Acrobat

Ny Adobe Acrobat

Den nye Adobe Acrobat 7.0 gir raskere og mer intelligent dokumenthåndtering.
Nye Adobe Acrobat 7.0 gir bedre ytelse og nye muligheter til å utnytte PDF-formatet for en mer effektiv dokumentflyt både innenfor den enkelte organisasjon og eksternt, skriver Adobe i en pressemelding.

Med Acrobat 7.0 Professional blir det mulig for alle brukere å utnytte PDF-dokumenter til gjennomsyn og kommentarer. Den nye versjonen av leseprogrammet Adobe Reader 7.0 støttes nemlig av disse Acrobat-funksjonene. Brukere av Adobe Reader kan raskt legge til sine kommentarer og synspunkter på pdf-filer uansett hva den måtte inneholde - alt fra skannede artikler til regneark, presentasjoner og 3D-tegninger fra konstruksjonsprogrammer.

Nye Acrobat 7.0 inngår i Adobe Intelligent Document Platform og har en forbedret integrasjon med Adobe LifeCycle, Adobes programvarefamilie for dokumenttjenester som knytter sammen det personlige it-miljøet med selskapets forretningsprosesser. Designerverktøyet LifeCycle Designer følger nå med Acrobat 7.0 Professional. Det er et profesjonelt verktøy for å lage avanserte skjemaer med både XML- og pdf-format som kan integreres med bakenforliggende systemer.

Ny Adobe Reader

Adobe slipper samtidig Adobe Reader 7.0, en forbedret versjon av gratis-programvaren til lesing av PDF-filer. Programmet regnes som det mest utbredte av alle programmer som lastes ned gratis over internett. Nye kraftfulle funksjoner har kommet til som blant annet gir brukeren anledning til å delta i granskning av dokumenter og legge til egne kommentarer. Blant nyhetene er også funksjoner for søking via Yahoo! og visning av innebygde 3D-objekter. Adobe Reader 7.0 kan brukes som klientprogram for intelligente dokumenttjenester der brukeren kan medvirke i forretningsprosesser med høyt sikkerhetsnivå, og ta del i mange ulike typer av innhold.

Acrobat 7.0 Professional og Acrobat 7.0 Standard for Microsoft Windows 2000, Windows XP Professional, Home & Tablet PC Editions samt for Mac OS X v10.2.8 og v10.3 er beregnet klare for levering i engelsk versjon mot slutten av året. Norsk versjon vil bli tilgjengelig i løpet av første kvartal 2005.