- Ny Apple TV vil endre alt

- Ny Apple TV vil endre alt

Apples nye mediesenter kommer i september, ifølge Digg-gründer Kevin Rose.

Digg-gründer Kevin Rose har de siste årene gjort en rekke spådommer omkring Apple-produkter. Nå har Rose uttalt seg om den beryktede etterfølgeren til Apple TV, og det han sier vekker oppsikt.

Ifølge Kevin Rose kommer nye Apple TV, kalt «iTV», til å koste 99 dollar og baseres på iOS (som iPhone og iPad). Dette vil gi tilgang til det gigantiske utvalget på App Store, deriblant app-er fra et stort antall tv-selskaper.

- Dette vil til slutt ødelegge for tv-siden av kabel- og satelittbransjen, da det eneste kravet for tilgang til tv-stasjonene er en internettforbindelse. Si farvel til din månedlige tv-avgift, skriver Rose i et blogginnlegg.

iOS vil også gi tilgang til MobileMe, noe som blant annet gjør det mulig for familiemedlemmer og venner å se dine bilder og filmer direkte i tv-en, ifølge Rose.

iPad som fjernkontroll

Videre påstår Rose at man kommer til å kunne bruke sin iPad som en ordentlig fjernkontroll. Foruten å bytte kanal kan du redigere filmer og styre spill fra sofakroken, skriver Macworld.se.

Rose er overbevist om at «iTV» kommer til å bli lansert på Apples iPod-event neste måned.

Apple TV har stort sett vært uforandret siden lanseringen i 2007, og Apple-sjef Steve Jobs har selv omtalt produktet som et "hobbyprosjekt".