Ny beta av Internet Explorer 7

I kveld presenteres en betautgave av den nye nettleseren der alle funksjonene skal være på plass.

Microsoft skal klokken seks i kveld presentere en betaversjon av Internet Explorer 7 som kalles "layout-complete", noe som ifølge Microsoft innebærer at selve ”grunnkonstruksjonen” skal være ferdig spikret.

 

- Det som er interessant med denne versjonen er at det ikke skal gjøres ytterligere endringer i grunnkonstruksjonen. Dette betyr at programutviklere nå på alvor kan sikre kompatibiliteten med sine produkter, sier Microsoft utvikler Cyra Richardson til Cnet News.

 

Garanterer ingenting

Lanseringen av den nye betaversjonene skjer under utviklerkonferansen Mix06 som denne uken pågår i Las Vegas. Ifølge informasjon som Microsoft har lagt ut på hjemmesiden til konferansen kan man ikke regne med at produkter utviklet for eldre versjoner av Internet Explorer vil fungere på samme måte i den nye nettleseren.

 

Mange av nyhetene i versjon 7 dreier seg om økt sikkerhet og utviklerne må regne med en del endringer på ulike områder, blant annet verktøy- og støttefunksjoner.

 

Mix06 innledes med nettkringkastet åpningstale av Bill Gates klokken seks norsk tid. Deretter kommer Internet Explorer-teamets sjef Dean Hachamovitch med en presentasjon av nyhetene i nettleseren.

 

Her kan du følge presentasjonen.