Ny distributør på UC-løsninger til Norge

Ny distributør på UC-løsninger til Norge

Globale Westcon Convergence etablerer norsk salgskontor for å selge UC-løsninger fra Avaya og Siemens.

Tech Data Azlan får konkurranse på distribusjon av UC-løsninger fra Avaya.

Tidligere har Avaya brukt forhandlere som for eksempel IPnett for å få distribuert produkter og løsninger ut i det norske markedet. Etter oppkjøpet av Nortel har Avaya lagt om kanalstrategien i Europa og satser nå på å bli bedre representert for å øke salget.

Tidligere i år inngikk Avaya en europeisk avtale med Tech Datas verdiøkende avdeling Azlan. Avtalen er del av en europeisk distribusjonsavtale med nordisk oppstart i Norge.

LES MER:

Avaya til Tech Data

Nå har altså Avaya inngått en avtale med Westcon Convergence som har hatt nordisk representasjon i Sverige og Danmark. Westcon Convergence er en del av Westcon Group som er en global B2B distributør av kommunikasjonprodukter. Westcon er ifølge dem selv den første distributøren som har inngått en global avtale med Cisco, og halvparten av omsetningen globalt er også på Cisco.

Siemens og Avaya

Her i Norge skal Westcon først og fremst satse på Avaya og Siemens som de også har signert en distribusjonsavtale med. Sistnevnte har blant annet solgt datakommuinikasjons-produkter for små og mellomstore bedrifter under varemerket Enterasys. De har på samme måte som Avaya hatt forhandlere som for eksempel Totalcom til å selge produkter og løsninger.

Nå får begge full distributøroppmerksomhet fra Westcon Convergence her i Norge. Westcon ser på seg selv som en verdiøkende nisjedistributør som selger UC-løsninger. Det betyr at de selger infrastruktur og løsninger på nettverk, telefoni og sikkerhet. Selv om fokus i første omgang er på Avaya og Siemns vil de også tilby varer og løsninger fra andre produsenter som for eksempel Extreme og Juniper. Og ifølge daglig leder Martin Flensburg vil de kunne tilby dette til gode marginer.

Minimalt salgskontor

Selskapet har tidligere vært representert i Norge under navnet ComStore, men etter store tap trakk de seg ut for omtrent fem år siden.

Tilstedeværelsen i Norge er denne gang mye mer beskjeden. Men de følger det som er trend når verdiøkende distributører ønsker å være tilstede i de nordiske landene. Sentralisert backoffice og ordre i Sverige sammen med pre- og postsalg, og med lokale salgskontor i de andre landene. Det vil si i Danmark, Finland og Norge.

Lagrene ligger i Nederland og Tyskland, men ifølge daglig leder i Norden, Martin Flensburg, garanterer de likevel en leveringstid på 24 timer.

Her i Norge er det Jonas Broman Olsson som er salgskontoret. Hans jobb blir nå å utvide partnerapparatet i samarbeide med produsentenes norske representatner. Det betyr blant annet å få med gamle Avaya og Nortel-partnere. Det viktigste blir likevel å få med tradisjonelle dataforhandlere som til nå ikke har jobbet så mye med telefonidelen av UC-landskapet.