Ny Explorer klarer ikke lakmustest

Ny Explorer klarer ikke lakmustest

Micosoft innrømmer at den nye Internet Explorer ikke makter å følge de samme standardene som konkurrentenes nettlesere.
Både Opera, Apple og The Mozilla Foundation har uttalt at de vil klare World Wide Web Consortiums lakmustest: "The Web Standards Project's Acid2 test". Denne testen sjekker om en nettleser støtter CSS1 (Cascading Style Sheets), HTML4 og PNG (Portable Network Graphics). IE7vil ikke passere denne testen når den lanseres.

Kravene til å klare testen er ifølge Microsoft mer en ønskeliste og blir ikke prioritert i første omgang. Microsoft overrasker med å i det hele tatt innrømme at de henger etter konkurrentene. Folkene bak Web Standards Project sier at det faktisk er imponerende at Microsoft offentliggjør hvor langt de har kommet i utviklingen og hvor mye som står igjen.

- Jeg kan forsikre dere om at denne åpenheten er en radikal forandring fra gamle Microsoft og en god grunn til optimisme. Dette er bare begynnelsen og vi kan forvente oss mer fra IE 7.5 og de som kommer etter, sier Chris Kaminsky i Web Standards Projects egen blog.

Ikke imponert

Håkon Wium Lie i Opera er ikke like imponert. Ifølge News.com mener han at Microsoft burde ta seg tid til å følge opp konsortiets standarder når de først var i gang.

- Vi kommer ikke til å se en ny IE på mange år, og nå har de sjansen til vise at de virkelig bryr seg så mye om standarder som de tidligere har sagt. De har brukt så mange år på å lage IE 7 at de kan godt bruke en måned til slik at de hadde klart testen, sier han.