Ny HDTV-serie fra Sony

Ny HDTV-serie fra Sony

Sony lanserer i dag sin nye Bravia-serie flat-tv-er.

Sony Norge lanserte i dag i sin nye kundesenter på Karl Johan tre nye serier LCD-baserte tv-skjermer under samlenavnet Bravia. De fire serier deles inn i W, V, S og E-serien.

Med det nye Bravia-navnet vil Sony presentere en "fremtidssikret tv". Ifølge Sonys daglig leder Thomas Hanche-Olsen betyr det at kundene til Sony ikke behøver å bekymre seg for nye formater som lurer bak neste gatehjørne.

- De som kjøper Sony Bravia kan være absolutt sikker på at de kan bruke tv-en i mange år fremover, uansett hva slags formater som dukker opp i årene fremover, sier Hanche-Olsen ved presentasjonen av tv-ene.

HDTV

Den nye merkevare er total dominert av den nye HDTV-trend. Ifølge Hanche-Olsen selger Sony ikke bare sin siste rør-tv i Norge denne høsten, selskapet avslutter også produksjonen av CRT-skjermer, bort sett fra noen Østeuropeiske land.

LCD-skjermene har en imponerende skarphet og kan ses fra alle vinkler. Toppmodellen i W-serien, en 40 tommers skjerm, har innebygd et S-Master 2.1 ch. Audiosystem, som gir forbløffende bra lydkvalitet. Denne modellen har en veiledende pris på 45.000 kroner.

Ikke dyrt

For de som synes sånne priser er alt for høye har Sony sin rimeligste modell i S-serien på 19 tommer. Denne koster 9.500 kroner og gir veldig bra bilde. Men kjøperen må være obs på at de to minste modeller i S-serien ikke er HD Ready, som betyr at det kan være umulig å se høyoppløselige sendinger.

- Alle modeller unntatt de to minste følger HD Ready, som betyr blant annet at de har HDCP-kopibeskyttelse (high-bandwidth digital-content protection) i DVI-oppkoblingen. Tv-er som ikke har HDCP risikerer at de ikke kan få inn signaler fra setoppboksene, fordi innholdet beskyttes, sier produktsjef Kjell-Ove Marienborg.

Sony anser at HDTV-tidsalderen har startet for fullt. I mange land sendes det allerede en rekke programmer i høyoppløselig format, og i Norge startet Canal Digital 1. september. Neste års fotball-VM skal bli det store gjennombruddet for HDTV. I Sverige er det allerede bestemt at hele VM sendes i HDTV-format.