Ny id-håndtering i Vista og XP

Microsoft skal bygge inn teknologi i både Vista og XP slik at brukerne kan administrere sine passord og identitet på flere nettsteder.

Microsofts sjefsarkitekt, Bill Gates, snakket om Microsofts planer for slik teknologi, med kodenavnet InfoCard, i sin hovedtale på RSA sikkerhetskonferansen som går av stabelen i California.

Teknologien har samme egenskaper som en lommebok, det vil si et sted hvor brukerne kan lagre identitetsinfo og passordinformasjon for hvordan de ønsker å identifisere seg på diverse nettsteder, ifølge produktdirektør Michael Stephenson i Microsoft.

- Bruken av InfoCard vil eliminere behovet for å huske forskejllige indentiteter og passord for nettsteder man bruker. Det vil også hjelpe brukerne til å holde oversikt over hva slags informasjon som blir spredt på disse nettstedene, sier Stephenson i et intervju med IDGs nyhetstjeneste.

Slipper det for utviklere

Mange har prøvd å løse problemet med å administrere autentisering og identiteter for flere nettsteder etter hvert som ehandel, nettbank og andre online forretningsområder har blitt mer og mer vanlig.

Microsoft snakket om sine planer første gang for ett år siden, men denne uken var første gang selskapet snakket om hvordan dette faktisk kan fungere.

Microsoft-brukere vil se InfoCard i kontrollpanelet i Windows Vista og Windows XP, såvel som i Internet Explorer 7.

InfoCard må også støttes på nettstedet for at Windows-brukeren kan dra nytte av det, ifølge Stephenson. Microsoft skal inkluderer teknologien som en del av WinFX slik at utviklere kan bruke teknologien under i utvikling av nettsteder.