- Ny iPhone og iPad til høsten

- Ny iPhone og iPad til høsten

Finansavis "bekrefter" september-lansering av iPhone.

De tre siste årene har sommeren vært det store høydepunktet for iPhone-fanskaren. Tradisjonen tro har Apple sluppet nye modeller for salg hvert år siden 2008. Men ikke i år.

Da iOS 5 ble avduket på Apples årlige utviklermesse i begynnelsen av juni, sa ikke selskapet et pip om ny maskinvare, og det har i månedsvis gått rykter om at årets lansering er "utsatt" til høsten. Ryktene fortsetter å strømme på, og stadig flere troverdige medier mener å vite noe om saken.

Ifølge Bloomberg er det duket for både ny iPhone og iPad til høsten. Femtegenerasjons iPhone, populært kalt iPhone 5, vil ifølge avisen komme med en kraftigere prosessor og et mer avansert kamera. Dette er for øvrig hverken nye eller overraskende rykter, tidligere rapporter har bestått av lignende informasjob.

Apple pleier vanligvis å lansere nye iPod-modeller på høsten, men om de endrer programmet for årets arrangement får vi nok ikke vite helt sikkert før i september.

LES OGSÅ:

De 10 viktigste nyhetene i iOS 5

Raskere, men samme design

Neste iPhone vil ifølge Bloomberg komme med den raske A5-prosessoren som Apple introduserte med iPad 2 i mars. Hva gjelder det nye kameraet dreier seg om et 8-megapikselkamera, ifølge avisen. Til sammenligning har nåværende iPhone 4 et 5-megapikselkamera

Nettstedet Boy Genius Genius Report hevdet nylig at iPhone 5 ville få en radikal endring i designen, men Bloomberg avviser dette. Den nye telefonen vil være mer eller mindre lik dagens iPhone 4, påstår Bloombergs kilder, som er anonyme. Nylig sendte en Apple-samarbeidspartner ut en pressemelding med et skjermbilde av en iPhone man ikke har sett før, som satt fart på ryktene om at den neste modellen vil få en 4-tommer skjerm strukket ut til kantene.

Det har tidligere blitt skrevet at iPhone 5 vil få en ny bakside i aluminium, en kurvet skjerm og rundere kanter.

iPhone 5 vil ganske sikkert komme med iOS 5, som Apple allerede har sagt at slippes til høsten. Det nye operativsystemet kommer med flere etterlengtede funksjoner, blant annet et nytt notifikasjonssystem, bedre fotofunksjoner og innebygd Twitter-støtte.

LES OGSÅ:

Fire-tommers skjerm på iPhone 5?

- iPad 3 får bedre skjerm

Tidligere i år ble det hevdet at Apple jobbet med en billigere versjon av iPhone. Bloomberg "bekrefter" også dette ryktet, og skriver at billigmodellen vil komme med lignende maskinvare som i iPhone 4, men at den vil være mindre i størrelse.

Bloomberg hevder også at Apples neste iPad vil få en høyoppløselig skjerm lik Retina-skjermen vi finner i iPhone 4. I tillegg til å ha større oppløsning, jobbes det også med å forbedre berøringsfølsomheten på skjermen.

Nettstedet AppleInsider, som er blant dem som har tatt for seg Bloomberg-meldingen, referer også til Taiwan-avisen Economic Daily, som skriver at iPad 3 vil bli lansert i fjerde kvartal, altså en gang i perioden oktober-desember. Oppløsningen vil være 5-6 ganger høyere enn på iPad 2, heter det.

LES OGSÅ:

Bøyd skjerm i iPhone 5?