Ny Java-standard hjelper bransjen

Første godkjente Jini-standard er nå lansert. Fem prosent av Java-utviklere bruker Jini allerede for å skape dynamiske nettverkssystemer til å driftsette og håndtere nye og modifiserte tjenester.

Sun Microsystems melder at Jini-fellesskapets første godkjente standard nå er klar. Samtidig vises det til stadig større interesse og adoptering av Jini-teknologien i markedet.

Cisco, Orange PLC, Heartlab og Valaran er selskaper som daglig bruker den nye standarden.

Jini-teknologien er en viktig del av det større Java-økosystemet. Det estimeres at cirka fem prosent av alle Java-utviklere nå anvender Jini.

Som en åpen, Java-basert arkitektur gjør Jini det mulig for utviklere å bygge nettverksentriske systemer som er sterkt tilpasningsdyktige for endringer, og gjør det mulig å legge til, oppgradere og fjerne tjenester dynamisk, samtidig som nettverket er oppe og kjører.

Den nye standarden som er godkjent av Jini Community Program heter ServiceUI og er et API programmeringsgrensesnitt (Application Programming Interface). ServiceUI standardiserer en metode for å knytte brukergrensesnitt til individuelle Jini-baserte tjenester, noe som er essensielt for videre utbredelse av Jini-arkitekturen.