Ny karriereveiledning

Ny karriereveiledning

En ny informasjonskilde viser vei i jobb- og karrierejungelen. På tide med en webside som har alt på ett sted, mener grunder av karrierelink.no, Lars Martinsen.
Karriere, jobb- og studieinformasjon har hittil vært linket opp mot ulike websteder. Men nå er det åpnet en side som viser vei til alt på ett og samme sted .

Hva vil du bli?

-- Målet er å bli landets største portal for jobb, utdanning og bedriftsetablering på internett. Karrierelink.no er et tilbud for den som ønsker all informasjon på ett sted og slipper klikke seg rundt på allverdens linker for å lete fram den veiledningen de trenger når det gjelder valg av utdanning eller skifte av jobb, sier ansvarlig for karrierelinken, Lars Martinsen.

Siden eies av Microenta Media Group og er ment å fungere som veiledende guide, blant annet i form av artikler og nyheter.

Hjelper arbeidsledige

Arbeidsledigheten har vært stabil siste år og ligget på rundt 100.000. I tillegg er det mange på tiltak eller som er undersysselsatt. Tilsammen står 140.000 uten tilfredsstillende tilknytning til arbeidsmarkedet. Karriereportalen kan være løsningen for mange, tror Martinsen.

-- Hensikten med siden er at også arbeidsledige drar god nytte av den. Men samtidig som karrierelink gir veiledende råd, skal den også vekke interesse og nysgjerrighet over hvilke muligheter som egentlig finnes der ute i studie- og arbeidsmarkedet gjennom spennende artikler og linker til steder, forteller Martinsen.

Advokater og forskere

Nettstedet har knyttet til seg flere samarbeidspartenere, blant andre Solstad Leder- og Karrieresenter og Emmali Studie- og yrkesveiledning.

-- Men hva for øvrig er det egentlig som gjør denne websiden så spesiell?

-- Vi har et bredt spekter av profilerte bidragsytere som appellerere til både yngre og eldre, uansett hva slags informasjon de er ute etter. Politikere og karriereveiledere legger fram sitt syn på jobb, utdanning og innovasjon. Så langt har SVs Øystein Djupedal og Unge Høyre-leder Torbjørn Røe Isaksen bidratt med innlegg. At vi har knyttet til oss ledere, advokater, konsulenter, forskere og forfattere, er et trekkmoment til forvirrede hoder som ikke helt vet hvor veien går i forhold til videre valg av utdanning, jobb og karriere.

Kategorisøk

Portalen så langt har gjennomsnittlig 3.500 treff i uka, og satser på stadig flere etter hvert som flere blir kjente med det siden kan tilby. Søket er foreløpig tilpasset kategorier, men Martinsen ser ikke bort i fra at siden satser på fritt søk etterhvert.

-- Portalen er under stadig utvikling og det vil oppstå forandringer. Så lenge vi er linket opp mot institusjoner i form av blant annet banker, bedrifter, universiteter som treffer brukere og gjør de oppmerksomme på ting de ikke vet, oppnår vi det vi ønsker med siden vår. Tjenesten vært oppe og gått en måned og er som de fleste andre, døgnåpen.