Ny læringsportal i Troms

I høst kan 8.000 elever og lærere i den videregående skolen i Troms ta i bruk en ny e-læringsportal.

Til høsten vil 6000 elever og 2000 ansatte i den videregående skole i Troms begynne å ta i bruk "Den digitale læringsarena" som omfatter e-post, kalender, lynmeldinger, teamrom, web/video-konferanse og dokument/innholdsforvaltning.

 

Ifølge en pressemelding skal portalen skal bli en møteplass for elever, lærere, administrasjonsansatte og foreldre, der all kommunikasjon og samarbeid foregår på nettet gjennom en portal som benytter en vanlig nettleser.

 

Møteplassen vil også gi tilgang til et sett med verktøy og tjenester tilpasset ulike formål som gjør det enklere å samarbeide, undervise og lære, slik at man kan utveksle lærestoff og foreta nettkonferanser mellom elever og lærere.

 

Kursleverandøren OPUS Troms vil arrangere kurs for samtlige lærere i den videregående skole i Troms frem til utrullingen i august. 

 

Pc-tilbud

 

De 8.000 elevene og ansatte i Troms fylke vil også få et tilbud fra skolestarten til høsten. De vil da få tilgang til bredbånd og innhold i form av e-læring og øvrige applikasjoner.

 

Troms ønsker å være foregangsfylke hvor bredbånd og trådløse nettverk skal være tilgjengelig for alle videregående skoler, i tillegg til at alle elever har sin egen bærbare PC. 8000 elever og ansatte i Troms fylke vil derfor få et unikt tilbud fra skolestarten til høsten.

 

OPUS Troms står for utviklingen av læringsplattformen, IBM leverer produkt og rammeverk basert på IBM Workplace Collaboration Services (WCS), mens forretningspartner iTet, står for prosjektledelse, systemutvikling og totalansvar for leveransen.