Ny leder for Telenor Business

Ny leder for Telenor Business

Telenor Business nye leder heter Abraham Foss og begynner i august.

Abraham Foss (44) har tidligere jobbet seks år i Telenor og vender nå tilbake til konsernet etter flere år i utlandet. Foss er i dag banksjef i SpareBank1 Kongsberg/Drammen (Sandsvær Sparebank). Til banken kom han fra stillingen som regiondirektør i Innovasjon Norge der han har hatt ansvaret for Sør- og Nord-Amerika. I den perioden var han stasjonert i Washington DC med kontor på den norske ambassaden.

Telenor-erfaringen stammer fra perioden 1998 – 2004. Han startet i Nextra med å etablere den virksomhetens satsing i utlandet. Senere ble den utenlandske satsingen slått sammen til en divisjon som Foss ledet. I 2002 gikk han inn i rollen som direktør for Operations i Telenor Driftstjenester. Han ledet denne divisjonen da den ble videresolgt til EDB Business partner i 2004.

- Jeg gleder meg å komme tilbake til Telenor. Telenor Business er en resultatdrevet virksomhet hvor vi skal oppnå veldig konkrete mål sammen. Det er store muligheter til å videreutvikle eksisterende og nye tjenester til en stor nåværende og potensiell kundemasse, sier Foss i en pressemelding.

Datametrix

- Kjøpet av Datametrix som ble offentliggjort mandag er derfor veldig spennende. Jeg håper å kunne trekke veksler på den brede erfaringen jeg har fra mange forskjellige roller. Min tyngde ligger spesielt i at jeg har jobbet mye i spenningsfeltet mellom strategisk forståelse og operativ handling. Jeg er veldig motivert for å ta fatt på både lederutfordringene og de strategiske utfordringene, sier Foss.

Foss begynte karrieren med seks år i ulike stillinger i Dyno Industrier for deretter å jobbe i salgs- og markedsdivisjonen i Nycomed Imaging i et par år. Abraham Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har også grunnfag i jus og russisk.

Foss begynner i stillingen 19. august 2008. Bjørn Haraldseth vil frem til det fungere som leder for Telenor Business.

LES OGSÅ: Telenor kjøper Datametrix