Ny milepæl for Mac App Store

Ny milepæl for Mac App Store

100 millioner programmer lastet ned gjennom Apple.

Apple kunngjorde mandag at det har blitt lastet ned over 100 millioner programmer fra Mac-programbutikken Mac App Store.

App-lillebror

Mac App Store åpnet dørene den 6. januar i år. På det tidspunktet var det litt over 1000 programmer tilgjengelig for nedlasting. Hvor mange som finnes nå er Apple noe vage om - de sier bare at butikken tilbyr "tusenvis av gratis og betalte apper".

Ifølge Macworld Sverige finnes det imidlertid drøyt 8500 programmer på Mac-programbutikken.

Til sammenligning finnes det over en halv millioner apper på iOS App Store. Og i løpet av sitt første år nådde App Store for iOS 1,5 milliarder nedlastinger i. Dermed er det vel liten tvil om hvem som er størst av de to.

Strammer inn

Mac App Store har vist seg å være en suksess fra Apples side, til tross for flere var skeptiske til at det ville funke fordi de stakk av med 30 prosent av fortjenesten per solgte program.

Tidligere i år informerte selskapet riktignok utviklere om strengere krav hva gjelder sandkasse-funksjonalitet i apper som befinner seg i programbutikken. Resultatet er tryggere programmer, men reglene, som trer i kraft mars 2012, har fått flere utviklere til å rynke på nesen, ifølge Macworld USA.

I forrige uke avslørte Apple for øvrig hva de anser for å være de beste appene på Mac App Store i 2011. Pixelmator og Civilization V stakk av med prisen for henholdsvis beste program og spill.

For å bruke Mac App Store må man ha en Mac med OS X 10.6.6 eller senere installert samt en Apple ID.