Ny Notes lansert i dag

Ny Notes lansert i dag

Lotus Notes 7 er klar, men bare på engelsk. Snart blir Notes totalt sammensmeltet med IBMs Workspace, opplyser IBMs Workspace-sjef Mike Rhodin.

Notes/Domino 7 byr på oppgraderinger i grensesnittet og forandringer i server-programvaren. Meningen er å gi kundene en bedre brukeropplevelse og kutte kostnader ved mer effektiv bruk av maskinvareressursene.

 

Den nye versjonen er også et skritt nærmere en sterkere sammensmelting av den eldre Notes/Domino-arkitekturen og den nyere, Java-baserte Workplace-plattformen.  

 

Norsk neste år

Forandringer i Notes 7-klienten inkluderer støtte for SmartTags i Microsoft Office 2003 og en bedre integrasjon av IBMs Sametime-programvare for øyeblikksmeldinger.

 

Det er den engelske versjonen av programvaren som nå er lansert. En norsk versjon blir først tilgjengelig i første kvartal neste år.

 

Ifølge analyseselskapet Ferris Research, vil det bli åtte til ni prosent billigere å drive Notes/Domino 7 enn forgjengeren som ble lansert for tre år siden.

 

Ferris, som har forsket på dette på oppdrag for IBM, sier at kundene vil spare på maskinvare- og programvarelisenskostnader, men ikke infrastrukturkostnader per bruker.

 

Microsoft leder

 

IBM kjemper mot Microsoft om hegemoniet i gruppevaremarkedet. Ifølge IDC ledet Microsoft Exchange an med 51.2 prosent av markedet i 2004, påfulgt av IBM med 40,1 prosent.

 

Det er viktig for IBM å blidgjøre de Lotus-lojale i forhold til Workplace-overgangen. Selskapets neste Notes/Domino-versjon, med kodenavn Hannover, er ment å integrere de to arkitekturene fullt og helt.

 

- Hva du vil se i Hannover er en sammensmelting av Workplace-teknologien og Notes-teknologien som vil la våre Notes-kunder beholde sine maler, sier Workplace-sjef Mike Rhodin til IDGs internasjonale nyhetstjeneste.

 

- Våre Notes-kunder vil ikke måtte migrere i fremtiden, sier han.