Ny patentsmell for Apple

Ny patentsmell for Apple

Creative sparker bena under Apples lederposisjon ved ved å få patent på menysystemet til sin digitale musikkavspiller.

Creative Technology har fått patent på et grensesnitt for mp3-spillere. Teknologien er den samme som brukes på Apples populære Ipod-serie.

 

Creative er "svært oprømt" over at de har fått patentet. Selskapet lager mp3-spillere som Zen og Jukebox, men det er Apples Ipod som for de fleste er er mp3-kongen. Patent-uttalelsen betyr at Creative har fått juridisk medhold for at det er de, og ikke Aplpe, som var først ut med mp3-såpillere.

 

Nytt smell

 

For Apple betyr det et nytt patentsmell i løpet av noen uker. I starten av august ble det kjent at Apple ikke får patent på navigeringssystemet til sin Ipod. Dermed står det fritt frem for andre å kopiere iPodens meny uten at Apple kan stoppe dem.

 

Creative brukte grensesnittet for første gang i september 2000, ett år før Ipods start i oktober 2001. Men til tross for dette kan Apple ta æren for å ha brakt musikkspillerne til folket. Selskapet har til nå tatt 75 prosent av markedet for musikkspillere.

 

Betaling for bruk

 

Creative antydet tirsdag at de ikke vil bruke patentet for å presse Apple, eller noen andre, for å få betaling for bruken av det nå patenterte grensesnittet.

 

- Vi er veldig oprømt over at vi har fått Zen-patentet, som vil hjelpe å beskytte vår oppfinnelse og anerkjenner innovasjonen vi har gjort for bærbare musikkspillere, sier toppsjefen Sim Wong Hoo i en forklaring.