Ny rekord for nettbestillinger

Tradisjonell stilletid ble til toppdager for reisebransjen.

Påskeukens mange fridager betyr en brems i omsetning for mange med butikkvirksomhet. Men ikke reiselivsbransjen. Gjennom solid satsing på døgnåpne nettløsninger opplever turist-bransjen at fritid gir folk mulighet å planlegge og bestille reisen sin.

Reisebyrået Star Tour melder at annenhver reise ble solgt via nettet i påskeuken. Det er en økning på drøye 20 prosent sammenlignet med fjoråret, skriver selskapet i en pressemelding.

Topp i påskedagene

Mest økte bestillingene 1. og 2. påskedag. Og nå venter landets ledende arrangør et reiserush fra i dag av. For det er når vi har fri vi planlegger vår neste ferie, viser erfaringene til Star Tour.

- Åtte av ti har hjemmepåske, og mange bruker nok de ekstra dagene til å "dypdykke" i tykke feriekataloger eller til og feriesurfe på nettet. Når fridagene er over kommer rushet, forteller salgssjef Tonje Fossum, i Star Tour.

Star Tour forventer å selge reiser for 33 millioner kroner den første uken etter påske. Eller sagt på en annen måte - 32 reiser hver eneste time hele døgnet hele uken igjennom.