Ny seier for Apple i Tyskland

Ny seier for Apple i Tyskland

Samsungs Galaxy Tab er for lik Apples iPad og kan ikke selges i Tyskland, ifølge ny rettsavgjørelse.

Patentstriden mellom Apple og Samsung fortsetter. Fredag innførte en tysk domsstol salgsstopp for Samsungs Galaxy Tab 10.1 i Tyskland. Dette fordi den ligner for mye på Apples iPad 2.

Samsung er ikke enig og vil anke dommen til tysk høyesterett. Nordisk PR-sjef i Samsung, Erik Johannesson, sier selskapet er skuffet over domsavgjørelsen i Tyskland og mener den begrenser de tyske forbrukernes mulighet til å velge.

- Gjennom å tvinge igjennom en beslutning mener vi også at det begrenser innovasjon innen design og utvikling i bransjen. En vedtatt designrettighet begrenses, sier Johannesson.

Apple har saksøkt Samsung fordi de mener at Galaxy Tab 10.1 bryter mot Apples patenterte iPad 2-design. Apple og Samsung har søksmål gående i flere andre land, deriblant Nederland og Australia.

Samsung understreker at avgjørelsen fra den tyske domsstolen ikke er i tråd med den nederlandske rettens avgjørelse i slutten av august. Her bestemte retten at Samsungs Galaxy-design ikke brøt mot Apples designrettigheter.

Stoppes ikke i Norden

Salgsforbudet i Tyskland påvirker ikke Norge på noen som helst måte, ifølge Samsung.

- Vi fortsetter salget av nettbrett i Norden, inklusive Galaxy Tab 10.1 og kommende Galaxy Tab 8.9. Planen om å lansere Galaxy Tab 7.7 rundt årsskiftet gjenstår.