Ny sikkerhet for Nordea

Ny sikkerhet for Nordea

Protect Datas datterselskap, Pointsec Mobile Technologies har signert en avtale med bankkonsernet Nordea.
Pointsec blir dermed en del av Nordeas standardplattform for it-arbeidsplasser.

-- Denne avtalen innebærer at Nordea blir en av våre viktigste kunder innen den nordiske finansbransjen, hvilket er et av våre prioriterte områder. Vi tror at Nordeas nye sikkerhets-policy kan bli et forbilde for andre, ettersom den gjør det obligatorisk å kryptere alle data ved mobil bruk, sier konsernsjef Thomas Bill i Protect Data.

Pointsecs leveranser til Nordea påbegynnes i tredje kvartal 2004 og vil skje i takt med at Nordea innfører ny standardplattform for it-arbeidsplasser i hele konsernet. Gjennom den nye plattformen erstatter Pointsec bankens tidligere krypteringsløsning, samtidig som Nordea går over til Windows XP som operativsystem på brukernes pc-er. Nordea vil bruke Pointsecs sikkerhetsløsning for mobile pc-arbeidsplasser, håndholdte pc-er og smarte telefoner. Endringen berører til sammen cirka 8.000 brukere innen Nordea i Norden, skriver Pointsec i en pressemelding.

Pointsec er leverandør av løsninger for aksesskontroll og kryptering for bærbare, stasjonære og håndholdte PC,er samt smarte telefoner. Løsningene, som representeres i Norge av Protect Data AS, fungerer på alle utbredte operativsystemer, inklusiv Symbian OS.