Ny sikkerhetsstandard for flash

Den såkalte Mobile Commerce Extension-standarden gjør at flash minnebrikker kan brukes til sikker dataoverføring, kjøp av innhold og elektronisk handel.

Det er ikke hvem som helst som står bak den nye standarden. Industrikjemper som Hitachi, Intentix, Matsushita, SanDisk og Toshiba borger for at standarden kan komme til å få stor betydning.

Mobile Commerce Extension-standarden innebærer at innholdsbeskyttelse og autentifisering kan bli implementert i flash-minne. Flash-minne er fellesbetegnelse på ulike typer lagringsmedium uten bevegelige deler (i motsetning til harddisker). Minnetypen utmerker seg med kort responstid.

Ifølge Idg News kan sikkerhetsfunksjonene brukes i alle typer enheter, inkludert bærbare pc-er. Men initiativtakerne forventer at etterspørselen blir størst i forbindelse med mobile enheter som digitale hjelpere og mobiltelefoner.

De fem selskapene håper at den nye sikkerhetsløsningen vil bli brukt innen aksjehandel, ved lagring av personlige medisinske data, og ved kjøp av elektronisk innhold som musikk og video.

Standarden vil bli tilgjengelig for det åpne markedet gjennom lisensavtaler, og det første produktet ventes å være på markedet i løpet av tre månder..