Ny sikkerhetstrussel mot Mac

Ny sikkerhetstrussel mot Mac

Sikkerhetsselskap advarer Mac-brukere mot ny type ondsinnet programvare.

Sikkerhetsselskapet Intego har oppdaget en ny sikkerhetstrussel rettet mot Mac-brukere.

Trusselen skal ikke være kritisk, men den åpner en bakdør som kan gjøre det mulig for hackere å ta over infiserte Mac-er.

Bakdøren identifiseres som OSX/HellRTS.D, en ny variant av Mac-malware først oppdaget i 2004. HellRTS kan angripe både PowerPC- og Intel-baserte Mac-er og kan utføre en rekke ulike operasjoner når installert på en Mac.

Den setter opp en egen server som deretter kan laste ned programmer, spy ut søppelpost, starte skjermdeling, få tilgang til filer og kopiere tekst fra utklippstavlen.

Bakdøren installeres via en trojaner eller ved å utnytte en sårbarhet i et program som har tilgang til internett, som for eksempel en nettleser.

Intego har foreløpig ikke registrert at noen har blitt infisert av HellRTS, men koden skal være spredd på ulike hacker-fora.

For å sikre deg mot HellRTS.D kan du skru av innstillingen Åpne «sikre» filer etter nedlasting i Safari samt bare starte og installere programmer fra sikre kilder. Sikkerhetsselskapet er for øvrig produsent av flere sikkerhetsverktøy for Mac.