Ny sjef i Trend Micro

Ny sjef i Trend Micro

Teknologi- og utviklingssjef Eva Chen blir ny toppsjef i sikkerhetsselskapet. Steve Chang blir styreleder.
Eva Chen startet Trend Micro sammen Steve Chang for 16 år siden. Men det er Chang som hele tiden har vært sjef og selskapets ansikt utad. Nå får medgründer og nåværende teknologisjef Chen prøve seg på toppen.

Steve Chang slipper riktignok ikke taket helt. Han vil fra 1. januar være arbeidende styreformann. Chang vil også fortsatt være talsmann for Trend, og han vil fortsette sitt arbeid med varemerkebygging rundt i verden. Den tidligere toppsjefen blir også ansvarlig for Trend Micros ekspansjon på konsumentmarkedet utenfor Japan. Eva Chen vil konsentrere seg om utvalgte markedssegmenter og forme organisasjonen etter dette, skrive Trend i en pressemelding.

Chen har vært teknologi- og utviklingssjef i Trend siden 1996 og visedirektør siden starten i 1988. Under internetts oppvekst ledet hun selskapet bort fra et fokus på klientbasert virusbeskyttelse. Det var denne tankegangen som førte til at Trend Micro skapte Trend Micro InterScan VirusWall, et antivirusprodukt som virker direkte ved nettoppkoblingen (gateway).

-- Jeg overlater jobben i Eva Changs meget kapable hender og til den ledelsesgruppen jeg har satt sammen de siste årene i forkant av denne overgangen. Sammen har vi gjort Trend Micro til det selskapet er i dag. Som styreleder skal jeg konsentrere meg om de langsiktige og strategiske oppgavene som vi har foran oss, og jeg kommer fortsatt til å jobbe aktivt for å styrke Trend Micros posisjon, sier Steve Chang.