Ny søkemotor fra Microsoft

Ny søkemotor fra Microsoft

Microsoft har i det stille lansert en ny søkemotor med et elegant grafisk grensesnitt.

Søketjenesten Tafiti er i første omgang ingen Google-konkurrent, men er ment å gi et innblikk i hvordan fremtidens søkemotorer kan se ut. Microsoft har basert brukergrensesnittet på Silverlight-teknologien, en konkurrent til Adobes Flash, Suns JavaFX og presentasjonskomponentene i Ajax. Resultatet er et Vista-liknende grensesnitt med en rekke elegante løsninger.

LES EN TEST AV BETAUTGAVEN HER: Nytt søkeverktøy fra Microsoft

Søkeresultatet kan presenteres som en vanlig liste, kjent fra alle dagens søkemotorer, eller man kan velge å filtrere ut rss-strømmer, bilder, bøker eller nyhetsartikler. En morsom funksjon er å samle sammen søketreff på spesielle hyller mens man søker videre med andre søkeord.

HENT TAFITI HER: Tafiti.com

Det mest spesielle med Tafiti er imidlertid et grafisk kart, hvor søkeresultatene spres ut som blader på et virtuelt, roterende tre. Kompleksiteten kan brukeren selv stille inn, og tanken bak er å gi et helhetlig resultatat av søket samlet på en side. Foreløpig er Tafiti på beta-stadiet, men fungerer likevel bra, vel og merke kun på operativsystemene XP, Vista eller Mac OS X.

TRESTRUKTUR: Et virtuelt, roterende tre gir deg søkeresultatene i Tafiti.