Ny standard for utskrift

Det utvikles en fellesstandard for å koble digitale stillbildekameraer direkte til skriveren.
Sentrale aktører som Canon, Fuji, HP, Olympus og Sony i tillegg til Epson lanserer et forslag til felles industristandard som gjør det mulig for forbrukerne å skrive ut bilder ved å koble digitale stillbildekameraer direkte til skriveren uten å gå veien om datamaskinen.

Til nå har hvert enkelt selskap hatt sin egen løsning for direkte utskrifter mellom egne kameraer og skrivere. Dette har vist seg å være svært begrensende for forbrukerne som ikke oppnår samme bekvemmelighet og enkelhet når de bruker produkter av forskjellig merke. Den samlende spesifiseringen, som foreløpig kalles DPS (Direct Printing Standard), sikrer kompatibilitet på tvers av digitale kameraer og skrivere uten å ta hensyn til merkenavnet, og gir kundene fleksibilitet og forenkler produksjon av høykvalitetsbilder.

Originalspesifikasjonen er utviklet av Canon, HP, Seiko Epson og Sony. Senere har Fuji og Olympus kommet med i samarbeidet om en felles spesifikasjon. De seks selskapene vil i tiden fremover stå samlet i arbeidet for en bransjegodkjenning av standarden, som er ventet å sette fart i økningen av digitalfotografering.