Ny storkontrakt for CSC i Danmark

Ny storkontrakt for CSC i Danmark

CSC tegner nok en tresifret millionavtale og blir it-leverandør til det danske forsvaret.

Det danske forsvaret har i dag valgt CSC og underleverandøren ScanJour til implementering, vedlikehold og drift av et omfattende nytt IT-system for elektronisk saks- og dokumenthåndtering (ESDH). Det vil bli Danmarks mest omfattende ESDH-system i offentlig regi.
 
- Vi er meget tilfreds med avtalen her i Norden, og det understreker vår styrke på levering av store komplekse systemer. CSC er en viktig it-leverandør til forsvarssektoren og vi ser nå frem til å støtte det danske forsvaret i deres målsetning om å skape ett sammenhengende forsvar, blant annet ved hjelp av saks- og dokumentstyringssystemer, sier Per Kristian Nauste, administrerende direktør i CSC Norge.

Stor i forsvarssektoren

Kontrakten som løper over tre år har en tresifret millionverdi, dersom alle opsjoner utnyttes, og den vil fungere som rammekontrakt under FESD-prosjektet (Fellesoffentlig Elektronisk Saks- og Dokumenthåndtering), som er fellesbetegnelsen for den it-messige digitaliseringen av det offentlige i Danmark.
 
- Få vet muligens at CSC er den ledende it-partneren til den internasjonale forsvarssektoren, med blant annet omfattende leveranser til det amerikanske forsvaret. Ikke bare besitter vi mange års erfaringsbasert kompetanse på dette området, noe som sikrer god utvikling og drift av it-systemene, men vi har også gode forutsetninger for å bidra på andre måter i forbindelse med moderniseringen og digitaliseringen av forsvarssektoren, tillegger Per Kristian Nauste i CSC Norge.
 
Kontrakten med det danske forsvaret markerer samtidig den andre tresifrede millionavtalen med det offentlige for CSC i Norden i løpet av få dager.

Digitalt forsvar

- Det nye dokumenthåndteringssystemet blir en viktig brikke i forsvarsdepartementets planer om en digital forvaltning. Under gjennomføringen av prosjektet velges et felles standardsystem som kan erstatte de forskjellige applikasjonene som i dag benyttes til elektronisk journalisering, arkivering og saksbehandling.

CSC er valgt ut fra en rekke parametere, og vi er overbevist om at vi har valgt den rette partneren til å utføre oppgaven, sier kommandør Jesper Britze, som er sjef for Forsvarskommandoens Informatikkavdeling.

Minst 10.000 brukere fordelt på 102 myndigheter og tjenestesteder ved Forsvarsdepartementets område skal bruke det nye systemet, som implementeres, vedlikeholdes og driftes av CSC.

Les også: CSC vinner storkontrakt i Norden