Ny Telenor-sjef i Bangladesh

Ny Telenor-sjef i Bangladesh

Oddvar Hesjedal ny leder av Grameenphone

Styret i Grameenphone, den ledende mobiloperatøren i Bangladesh, har utnevnt Oddvar Hesjedal (58) som ny administrerende direktør. Han tiltrer umiddelbart og etterfølger Anders Jensen, som i september varslet at han ville forkorte sin periode som administrerende direktør, av familiære årsaker.

- Styret er veldig fornøyd med utnevnelsen av Oddvar Hesjedal som Grameenphones nye leder. Hans brede erfaring fra mobilbransjen er av stor verdi for selskapet. Dessuten er hans kunnskap om både organisasjonen og Bangladesh viktig for selskapet. Vi ønsker ham velkommen og ser fram til fortsatt å jobbe sammen med ham, sier Sigve Brekke, styreformann i Grameenphone og leder av Telenor Asia, i en pressemelding.

Fortsetter

Oddvar Hesjedal har vært teknisk direktør i Grameenphone siden juni i år. Før han startet i Grameenphone har han hatt ulike lederposisjoner i Telenor. Han var blant annet teknisk direktør i Kyivstar i Ukraina fra 2004 til 2006.

Før han startet i Telenor, ledet Oddvar Hesjedal flere programvare- og konsulentselskaper i Norge og Sverige. Han har hovedfag i informatikk fra Universitetet i Oslo. Han er gift og har tre døtre.

- Jeg setter pris på muligheten til å lede den største mobiloperatøren i Bangladesh. Grameenphone har hatt en avgjørende rolle i utviklingen av landets kommunikasjonsbransje og skal fortsette på samme måte fremover. Jeg har stor respekt for det Anders har oppnådd som administrerende direktør og ser fram til å utvikle selskapet videre i samme retning, sier Hesjedal.

Grameenphone er den største mobiloperatøren i Bangladesh med 20,8 millioner kunder ved utgangen av tredje kvartal i 2008. Selskapet har gitt Telenor store utfordringer blant annen om arbeidsvilkår og dødsfall hos underleverandører, og rundt avtaler om eierforholdene med nobelprisvinner Muhammad Yunus.