Ny topp for Citrix

Ny topp for Citrix

ÅRETS PRODUSENTER 2011: Citrix vinner nok en gang forhandlernes gunst. Denne gangen gjør selskapet det bra på det meste.

Citrix er det selskapet som kan kalle seg Årets programvareprodusent, i år som i fjor. Mens fjorårets seier blant annet skyltes gode støttefunksjoner, viser oppsummeringen av selskapet i år har gjort mye riktig - på mange områder. Citrix blir dermed vinneren av klassen for programvareleverandører foran Microsoft og VMware på hhv. andre og tredje plass.

Forhandlerne har som nevnt blitt spurt om å gi sin vurdering av produsentene innen 11 kategorier - levering, service/support, pris/kvalitet, produktet salgbarhet, internettjenester, produktutvikling, avanse, salgsstøtte, produktbredde, markedsstøtte og sertifisering/opplæring. Av disse kategoriene var det levering og service/support som ble kåret som de viktigste.

Øker forspranget

Vi kan også konstatere at Citrix øker forspranget til nærmeste konkurrent. Med 249 poeng er forspranget på ni poeng, en utvikling som hovedsaklig skyldes svært gode resultater når det gjelder levering, pluss en hyggelig utvikling innen service og support.

Åtte kategoriseiere

Citrix innkasserer ikke mindre enn åtte kategoriseiere blant programvareprodusentene, tilsvarende det antall seiere HP sanker inn blant serverprodusentene. Totalsnittet på 4,63 taler også sitt tydelige språk om at selskapet har gjort mye riktig. Tar man med betydningen av viktighet, ser vi da også at Citrix kun ble slått av HP server totalt sett i årets kåring.

Dersom vi går tallene nærmere etter i sømmene, ser vi at forhandlerne mener Citrix blant annet var best på levering, service/support og pris i forhold til kvalitet blant programvareleverandørene. Seierrekken stopper imidlertid ikke her. Selskapet trakk også det lengste strået med hensyn til internettjenester, produktutvikling, avanse, salgsstøtte og sertifisering/opplæring.

Microsoft mest salgbar

Spranget ned til nestemann på listen, Microsoft, ble som nevnt ganske stort. Microsoft oppnådde gode resultater på flere områder, men kan også vise til resultater som ikke er fullt så bra.

Forhandlerne mener Microsoft sto for de mest salgbare produktene blant programvareprodusentene, den beste produktbredden og den beste markedsstøtten. Samtidig ser kanalens forhandlere ut til å være mindre fornøyd med service/support, ett av kåringens viktigste kriterier.

Microsoft får også programvareprodusentenes svakeste snitt for pris i forhold til kvalitet og sin produktutvikling. Programvaregiganten har også et stykke arbeid foran seg når det gjelder marginene det tilbyr.

Nummer tre blant programvareprodusentene ble VMware, som dermed er én plassering lengre ned på listen i forhold til fjoråret.

Adobe på benken

Nedrykk ble det også for Adobe, som denne gangen må innfinne seg med en plass blant benkesliterne. Selskapet ble sittende igjen med et for tynt utvalg, og kvalifiserer dermed ikke til deltakelse i kampen om heder og ære blant årets programvareprodusenter.

Beste programvareprodusentBeste programvareprodusent:

Citrix Microsoft VmWare
Totalscore 249 240 237
Totalsnitt 4,63 4,49 4,41
Levering 5,23 4,96 4,78
Service/support 4,51 4,23 4,41
Pris/Kvalitet 4,68 4,23 4,42
Produktets salgbarhet 5,02 5,15 5,09
Internettjenester 4,64 4,57 4,29
Produktutvikling 5,00 4,75 4,83
Avanse 4,38 3,78 4,02
Salgstøtte 4,34 4,20 4,06
Produktbredde 4,60 4,93 4,59
Markedsstøtteer 4,03 4,10 3,79
Sertifisering/opplæring 4,53 4,44 4,21
Tabellforklaring: Forhandlerne har vurdert produsentene fra en skala 1 til 6 hvor 1 er svært dårlig og 6 er svært bra. Resultatet er et gjennomsnitt. Rødt er beste snitt, blått er dårligste. Totalscore beregnes ut i fra hver enkelt respondents vurdering ganget opp med hvor viktig dette området er for respondenten.

Les også:

Les hele undersøkelsen i IT-Bransjen nr. 5/11.