Ny toppmodell fra Palmone

Ny toppmodell fra Palmone

Tungsten T5 er siste skudd på stammen av pda-modeller fra Palmone. Mye minne, bedre programmer og enklere bruk er stikkord.
Det har gått mange rykter om den kommende Tungsten T5 fra Palmone. Markedslederen på digitale hjelpere, pda-er, møter forventningspresset med en moderat og ikke revolusjonerende ny modell.

Den er mer en krysning mellom de tidligere Tungsten T3 og Tungsten E med raskere prosessor og ny programvare. Flere hadde ventet at den ville komme med PalmOS 6, kalt Cobalt, som byr på muligheter til fleroppgavekjøring. Det ble versjon 5.4 i stedet, som riktignok inneholder flere forbedringer i forhold til tidligere.

T5 er utstyrt med en 416 MHz Intel XScale prosessor og en ny minnearkitektur. Totalt er minnet på 256 megabyte, hvorav 41 megabyte brukes av operativsystemet og innebygde applikasjoner. Det er 55 megabyte ram som i tidligere modeller, men det er også 160 megabyte tilgjengelig på internt flashminne. Det betyr at T5 beholder dataene selv om den skulle bli helt utladet.

T5 fungerer også som en usb-disk, og filene som overføres kan brukes på Palmen, om de er egnet for det; altså Word-, Excel- og Powerpoint-dokumenter som håndteres av Documents To Go 7.0.

Den nye applikasjonen Files gjør det enklere å håndtere filer. Blant programvaren er en ny web-leser, programvare for lyd, bilder og video, epost, sms og mms.

Prisen er satt til 399 dollar, rundt 2.675 kroner. Prisen på Tungsten T3 er satt ned til 349 dollar, cirka 2.340 kroner. Tungsten T5 skal være klar til levering i løpet av november.