Ny toppsjef i Dell

Ny toppsjef i Dell

Etter 20 år stepper gründer og mangemilliarder Michael Dell til side og overlater sjefsstolen i verdens største pc-produsent til en annen.

På tyve år har Michael Dell blitt verdens rikeste mann under 40 år. Han er god for rundt 120 milliarder kroner og vil nå bruke mer av sin tid på selskapets strategiske initativ enn å være frontfigur for verdens største pc-leverandør.

Kevin Rollins (51) som til nå har fungert som operasjonell leder (COO), overtar etter Michael Dell. Det offisielle sjefsbytte skjer 16. juli, ganske nøyaktig 20 år etter at Dell selv grunnla selskapet med en startkapital på 1.000 dollar.

Trolig blir også Rollins valgt inn i Dell styret. Han vil da erstatte tidligere Dell-direktør Mort Topfer som har valgt og ikke stille til gjenvalg.

Rollins overtar Dell skuta etter et år der pc-leverandøren leverte 25 prosent flere pc-er enn i 2002. Hele 25,8 millioner pc-er solgte Dell Computers i fjor. Det gjør at de gikk forbi Hewlett-Packard, og med en markedsandel på rundt 17 prosent er de verdens største, ifølge analyseselskapet IDC.

Dell omsatte for 41 milliarder dollar i regnskapsåret 2004 (avsluttet 31. januar 2004) med et overskudd på 2,6 milliarder dollar. Tilsvarende tall for selskapets regnskapsår 2003 var 35,4 milliarder med et overskudd på 2,1 milliarder dollar.