Ny toppsjef i Sonofon

Ny toppsjef i Sonofon

Dansken Henrik Clausen overtar ledelsen av Sonofon. Samtidig trer han inn i ledergruppen for Telenor i Norden.

Clausen (42) er i dag adm. direktør i Cybercity. Han fortsetter som adm. direktør i Cybercity og blir dermed leder for Telenors samlede telekommunikasjonsvirksomhet i Danmark. Samtidig trer han inn i ledergruppen for Telenor i Norden. Henrik Clausen vil tiltre sitt nye verv den 15. august, skriver selskapet i en pressemelding.

Telenor kjøpte bredbåndsselskapet Cybercity den 23. mai i år, og sammen med mobilselskapet Sonofon har Telenor nå oppnådd en solid posisjon i det danske telemarkedet.
 
Sonofon har i løpet av årets annet kvartal styrket sin posisjon som Danmarks nest største mobiloperatør i et ellers flatt marked, og parallelt med dette har Cybercity har styrket sin stilling som nummer to i det danske ADSL-bredbåndsmarkedet.
 
Henrik Clausen har siden sommeren 2000 vært adm. direktør i Cybercity A/S. Før dette var han partner og medlem i det europeiske ledelsesteamet i konsulentvirksomheten Andersen Consulting (i dag Accenture). Han er utdannet sivilingeniør og har en MBA fra INSEAD i Frankrike.

Portrettintervju med Henrik Clausen fra mai 2003 på Computerworld Danmark