Ny versjon av NetSky-ormen

Ny versjon av NetSky-ormen

Epost-ormen NetSky bruker fildelingstjenester som Kazaa og Instant Messaging for å spre seg under falske merkenavn som Adobe og Microsoft.

En ny versjon e-post-ormen NetSky har begynt å spre seg på internett, melder flere antivirusselskaper. Den bruker fildelingstjenester som Kazaa og Instant Messaging for å spre seg under falske merkenavn som Adobe og Microsoft.

I likhet med sin forgjenger NetSky.B, som slo til i forrige uke, sprer ormen (kjent som NetSky.C) seg med vedlegg på e-post. Klikker brukeren på vedlegget, innstallerer ormen sin egen e-post-server på vertsmaskinen og sprer infiserte e-post til adresser den finner på maskinen.

Ormen legger seg også i delingsmapper for fildelingstjenester som eksempelvis Kazaa eller øyeblikksmeldings-programmer (IM). Viruset kaller seg kjente navn som "Adobe Photoshop 9 full.exe" eller "Microsoft Office 2003 crack.exe."

-- Noe som skiller versjon C fra B er at den nye utgaven er programmert til å gi et pip fra datamaskiner for hver gang den sender ut en infisert fil, sier Patrick Hinojosa i Panda Software til IDG News Service.