Ny Windows Server mer forsinket

Ny Windows Server mer forsinket

Mellom januar og mars 2008 skal det forsinkede operativsystemet være klart.

Onsdag ble det klart at Windows Server 2008 blir enda mer forsinket. Serverprogrammet som etter tidligere forsinkelser skulle vært klart i desember, kommer nå opptil tre måneder senere.

Ifølge den nye planen, blir Windows Server 2008 (omdøpt fra Longhorn) sendt i produksjon en gang mellom 1. januar og 31. mars 2008. Forsinkelsen forklares med et behov for mer testing.

Den innebærer at det er en risiko for at produktet ikke blir klart til en nøye planlagt og alt mye omtalt slipp-markering i Los Angeles 27. februar neste år. Arrangementet skal feire slippet av såvel Windows Server 2008 som SQL Server 2008 og Visual Studio 2008.

LES OGSÅ: Tyvtitt på virtualisering i Windows Server 2008

I verste fall kan Microsoft ende opp uten noe som helst å lansere denne dagen.

- Avlyser ikke

SQL Server 2008 er planlagt levert mellom 1. april og 30. juni 2008. Visual Studio 2008 skal være klart mot slutten av 2007. Microsoft har ingen planer om å avlyse slippfesten.

- Utviklingsteamet er veldig innstilt på å ha produktet ferdig til dette arrangementet. Men vi slipper ingenting før det er klart, sier Helene Love Snell i produktledelsen for Windows Server.

Beslutningen om å utsette lanseringen er ren pragmatikk, mener en analytiker, som peker på at dene programvaren var ute i en betaversjon allerede i 2005.

- Testmatrisen er så omfattende at du ikke kan skjære biter ut av den. Jeg tror de bare er opptatt av å få det riktig til, sier Michael Cherry i Directions on Microsoft.

- De sørger for å samkjøre Windows Vista SP1 med Windows Server 2008, sier Al Gillen, anaytiker i IDC, som ikke tror forsinkelsen får noen større betydning for bedriftsmarkedet.

LES OGSÅ: Vista-oppdatering utsatt til 2008