Nye apper og masse oppdateringer

Nye apper og masse oppdateringer

Oppdaterings-rush fra Apple i kjølvannet av iOS 5 og iCloud.

iOS 5 var ikke gårsdagens eneste nyhet fra Apple. Selskapet pøste ut med oppdateringer til så vel iOS som Mac. Her er en kjapp gjennomgang over alt som er nytt og oppdatert.

Som nevnt ble iOS 5 sluppet for massene. Mange brukere har opplevd problemer med å oppdatere, les mer om det her.

For å kunne oppdatere til iOS 5, er du nødt til å ha iTunes 10.5. installert, les mer om det her.

Les også vår gjennomgang av iOS 5 her.

Samtidig er også iCloud offisielt lansert. Den nye skytjenesten er integrert i iOS 5 og OS X Lion, og gjør det mulig å synke innhold på tvers av enheter, pluss mye mer.

Apple har også lansert flere nye iOS-apper. Først ut er AirPort Utility, som gjør det mulig å administrere TimeCapsule og AirPort-enheter direkte fra en iPhone eller iPad. AirPort Utility er gratis, kan brukes på alle enheter med iOS 5 installert.

Gratisappen Find My Friends er også lansert. Med denne kan du lokalisere familie og venner fra din iPhone, iPad eller iPod touch. Find My Friends krever nyeste versjon av iOS 5 samt en iCloud-konto.

Så har vi Cards, appen som lar deg lage kort direkte fra din iPhone eller iPod touch. Du lager kortet med bilder og tekst, og så tar Apple av seg resten. Cards er i utgangspunktet gratis, men du må betale per kort du sender. Norske priser ligger på 29 kroner per kort.

Har du en amerikansk iTunes-konto, kan du for øvrig også laste ned en ny gratisapp kalt iTunes Movies Trailers. Den gjør akkurat det du tror den gjør.

Apple har også oppdatert sju av sine eksisterende iOS-apper, nærmere bestemt iBooks, iMovie, Pages, Numbers, Keynote, Remote og Find my iPhone. Støtte for iOS 5 er den røde tråden her. Samtlige av disse er kompatible med iPhone, iPad og iPod touch.

Apple TV - nettopp sluppet for salg i Norge - har også fått ny programvare, og kan nå oppgraderes til versjon 4.4. Den største nyheten er AirPlay Mirroring, en funksjon som gjør det mulig å trådløst speile innholdet på en iPad 2 eller iPhone 4S på tv-skjermen. Støtte for Photo Stream i iCloud er også på plass. Oppdateringen gjelder ikke for første generasjon Apple TV - den med innebygd disk.

Mac-nytt

På Mac-fronten har Apple lansert OS X 10.7.2, en oppdatering til Lion som blant annet gir støtte for iCloud. Den nye Lion-versjonen er tilgjengelig via Programvareoppdatering (i Eple-menyen). En oppdatering til Lion Recovery er også sluppet. Du vet hvor du finner det.

Det er også lansert nye versjoner av både iPhoto og Aperture til Mac. iPhoto 9.2 kommer selvsagt støtte for iCloud og iOS 5 samt noen feilrettinger. Det samme gjør Aperture 3.2.

Til slutt er Safari oppdatert til versjon 5.1.1. Den nye versjonen får ikke overraskende støtte iCloud, i tillegg til at den kommer med en god deil feilrettinger. Safari 5.1.1 inngår i OS X 10.7.2, så ikke bli bekymret dersom den ikke dukker opp i det innebygde oppdateringsverktøyet.

Var det noe vi hadde glemt da?