Nye brikker med snert

Nye brikker med snert

Intel lanserer nye brikksett. Ytelsesspranget på pc-fronten vil bli større enn på mange år, mener selskapet.
Intel lanserer denne uken tre nye brikksett. Selskapet mener disse betyr både mer funksjonalitet og bedre ytelse for pc-brukere.

Systemer og hovedkort basert på de nye brikkene, har allerede begynt å komme på markedet og prisen er ikke vesentlig høyere enn tidligere produkter.

-- Dette er den største og mest ambisiøse forbedringen på pc-plattformen på årevis, sier direktør for stasjonære produkter William M. Siu i Intel.

De tre brikkesettene fordeler seg innenfor to kategorier. 915G og 915P Express - begge med kodenavn Grantsdale - vil rette seg mot konsument- og bedriftsmaskiner. De erstatter Intels 865-produkter.

925X Express er derimot utviklet for bruk i kraftigere rigger. Først og fremst mot brukere som ønsker en kraftig pc for spilling og andre multimedie-aktiviter. 925X Express erstatter dagens 875 brikkesett.

Alle de tre nye brikkene støtter den nye PCI Express-standarden, som er ment å erstatte dagens plattform for de fleste grafikkkort, AGP-bussen.

I Intels nye hovedkortene kommer i tillegg ny funksjonalitet som dual channel DDR2-minne. Dette er en ny og bedre integrert grafikk-funksjonalitet og har innbygd trådløs nettverksbrikke.