Nye Elkjøp online tuftet på norsk programvare

Nye Elkjøp online tuftet på norsk programvare

Elkjøp velger Enonic Vertical Site for innholdsadministrasjon til ti nettbutikker i ni europeiske land.

Løsningen vil effektivisere og forenkle innholdsadministrasjon både sentralt og i de lokale markedene, ifølge en pressemelding.

Elkjøp vil i løpet av 2006 fornye sin teknologiske plattform for å ytterligere imøtekomme kundenes krav til brukervennlige og effektive nettbutikker, samt etablere nettbutikker i nye markeder. Ved å benytte en felles internettplattform i ni av de 15 markedene Elkjøp og Elkjøps britiske eiere opererer i, forventes det betydelige synergier.

- Vi bygger nå fremtidens internettplatform. Brukervennlige og kostnadseffektive løsninger med kort "time to market" for ny funksjonalitet er målet for den pågående utviklingen, sier Ole Johan Lindøe, Direktør for netthandel, Elkjøp Nordic AS.

WM-data er ansvarlig

Vertical Site inngår som en sentral komponent i en større løsning som også består av en handelsløsning fra Intershop og søkemotor fra Fast. God integrasjon er sentralt for totalløsningen. Vertical Site leverer et Web Services API som benyttes igjennom hele løsningen.

Vertical Site vil ha ansvaret for vedlikehold og oversettelse av store mengder produktinformasjon i tillegg til generell informasjon som artikler og kampanjer.

WM-data er Enonics partner i prosjektet og ansvarlig for implementering av Vertical Site. De har fra tidligere implementert Vertical Site hos Vinmonopolet med tilsvarende kobling mot Intershop.

Grundig evalueringsprosess

Elkjøp gjorde en grunding vurdering av markedet og valgte ut noen få leverandører som ble evaluert grundig. Deretter valgte de å gjennomføre en "Proof of Concept" i november og desember 2005 med Enonic og WM-data. Målet var å avdekke eventuelle utfordringer og sikre at kompontene kjører sammen.

- Det er tre viktige kriterier for valg av systemløsninger for internasjonal netthandel: kostnadseffektivitet, skalerbarhet og endringsmuligheter. Ved å integrere Vertical Site i vår eksisterende netthandelsløsning vil vi oppnå alt dette. For oss var tilpasningsmuligheter kombinert med effektive standardløsninger viktige kriterier for valg av Vertical Site, sier Lindøe.

Fornøyd direktør

Målet er å lansere nye nettbutikker i ni av de 15 europeiske markedene hvor Elkjøp og Elkjøps britiske eiere DSGi Ltd. er etablert, i løpet av 2006. Den første nyutviklede nettbutikken lanseres i Tsjekkia i mai. Deretter rulles de andre ut fortløpende.

- Elkjøps valg bekrefter vår posisjon i markedet innen Content Management for Java. Vi er sterke på forretningskritiske løsninger med store krav til både teknologi og brukervennlighet. Samarbeidet med WM-data er vi svært fornøyd med og Elkjøp blir også viktige for oss i forhold til å bli synligere utenfor Norges grenser", sier Morten Eriksen, daglig leder i Enonic.