Nye Microsoft-systemer får felles kodebase

Microsoft skal vise fram nye produkter for små og mellomstore bedrifter under konferansen Microsoft Business Summit som starter i dag.

Det er ventet at Microsoft vil fortelle mer om en ny strategi for mellomstore bedrifter under paraplyen "Together, We Build Business". I kveld norsk tid går toppsjefen i selskapet, Steve Ballmer, på scenen.

Et av produktene som ventes lansert er et serverprodukt som går under kodenavnet Centro, som er basert på den fremtidige lanseringen (sic!) av Longhorn-versjonen av Windows Server. Microsoft vil også formelt lansere regnskapsapplikasjonen Office Small Business Accounting.

Microsoft definisjon av smb-markedet omfatter bedrifter som har mellom 25 og 500 pc-er i nettverk.

Felles kodebase er bra

Programvaregiganten vil også avsløre det offisielle navnet på produktene som faller inn under "Project Green". Dette er et prosjekt i to faser for å forene Microsofts forskjellige forretningsapplikasjoner under samme kodebase, ifølge IDGs egen nyhetstjeneste.

De kommende versjonene av produktfamiliene som er endel av Project Green, inkludert Axapta, Great Plains, Solomon og Navision, skal døpes om til Dynamics, ifølge Microsoft-kilder.

- Å samle disse produktene under samme kodebase og en felles varemerke er ikke bare bra for kunder og partnere, men også Microsoft selv, sier analytiker Chris Alliegro i analyseselskapet Directions on Microsoft.

Computerworld.no er tilstede under konferansen og vil komme med flere nyheter utover uken.