Nye Nokia-lanseringer

Nokia skal lansere en ny spesiell kommunikatortelefon i München mandag, hevder et svensk magasin.

Den to år gamle Nokia 9210i Communikator er tung etter dagens standard, og har lite overføringshastighet (kun High Speed) når du skal sende og motta data. Det svenske bladet Mobil spekulerer i at den nye kommunikatoren kommer til å hete 9310 og inneholde gprs.

De mener dessuten at telefonen vil ha mms og innebygd digitalkamera (akkurat som Nokia 7650), samt muligheter for å anvende trådløst lokalnett. Det spekuleres også i at Nokia vil utruste en eller flere av de nye telefonene med umts. Det tok nesten et år fra Nokia 7650 ble lansert til den var å finne i butikkhyllene.

Telefonene som lanseres mandag kommer tidligst i handelen til sommeren, nesten samtidig som umts er i ferd med å bli tatt i bruk. Det er også grunn til å tro at Nokia snart vil lansere videomuligheter på sine telefoner. På de fleste konsepttelefoner som Nokia har vist fram for pressen, er videotelefoni med. Selskapet har tidligere sagt at videotelefoni kommer samtidig med at umts blir innført.

Nokia-ledelsen og informasjonsbyrået deres vil ikke bekrefte eller avkrefte disse spekulasjonene. Svaret får du mandag ettermiddag - her på www.computerworld.no.